19 Şubat 2010 Cuma

Öylesine bir yazı

Spor yapan kadınlara has bir özgüven midir bu, yoksa kadınlara has bir özgüven midir bilmiyorum ama spor öncesinde ve sonrasında uğrak yerim olan giyinme odalarının (bence adları soyunma odası olarak değişmeli) durumu benim için ziyadesiyle vahim. Normalde çok utangaç bir insan değilimdir - tamam çocukken çok utangaçtım, öpüşme sahnesi görsem televizyonda bakamazdım veya yanımda bir teyze memesini açıp çocuk emzirmeye başlasa kaçardım ortamdan- ama yine bu giyinme/soyunma odalarında utanç içersinde kalıyorum. Kendi çıplaklığımdan değil elbette, başkalarının çıplaklığından. Ben zaten ilk eşofman tişört giyme işini minimum çıplak kalacak şekilde dolapların orda ortalama 17 saniyede halletsem de duş sonrası üst giyinme kısmı için kesinlikle kabinleri kullanıyorum. (Bu mekanda iki adet kabin olduğunu da not olarak bir kenara yazsın okur kardeşim, ileride lazım olabilir.) Duştan çıktığımda benim gibi duştan çıkmış kadınların adeta evindeki yatak odasında giyiniyormuş rahatlığında olması beni nedense şaşırtıyor. Ha bu arada spor yapan insanlar hiç de öyle tahayyül edildiği gibi gayet fit, fındık totolu, taş gibi hatunlar veya adamlar değiller. Gayet totolu, göbekli, bıngıl kollu, sarkık memeli insanlar onlar. Tamam, bir iki tane azimli sportif beden de yok değil aramızda ama göze pek çarpmıyorlar, netekim inceler!
Neyse, ne diyordum, duş sonrası giyinme; dünkü manzarayı az biraz kafanızda yaratmaya çalışayım, bir teyze düşünün, memeleri kocaman ve sarkık ve beyaz ve pembe. Of, yazarken bile utandım kendimden. Neyse, bu teyze sırtında küçük bir havlu, sadece omuz başları görünmeyecek şekilde dımdızlak dolanıyor ortalıkta. Yaklaşık 15 dakika. Nereden mi biliyorum? Ben sporumu bitirdim, duşa girerken yanlışlıkla teyzenin üstüne yürüdüm, çünkü onun dolabını kendi dolabım sanmışım, meğer benimki bir arka sokaktaki ama aynı yerdeki dolapmış. Teyzeyi spor sonrası gördüm, sauna sonrası gördüm (evet, spordan sonra saunaya girmezsem kendime gelemiyorum şekerim, o cehennem azabı harika geliyor), kabine gittim giyindim geldim, yine gördüm. Ne hikmetse sürekli de önünden geçiyorum. Dün akşamki yazgım o teyzeydi sanki. Neyse ki kabusuma girmedi.
Bu sadece bir örnek tabii ki, genel ortalama böyle. Herkes donunu falan ortada giyiyor, ben de röntgenci değilim elbet ama at gözlüğü de takmıyorum neticede. Farkedip kafamı çevirene kadar olan oluyor, resimler bu bitçik hafızaya yükleniyor, bir süre sonra da geri dönüşüm kutusuna atılıyor (neyse ki).

Biraz muhafazakar mıyım acaba diyorum kendime. Ama sanmıyorum ya, sonuçta ortam var ortam var. Of, aklıma gelmişken, o teyzeler o havluları her taraflarına dokunduruyorlar (bunun için başka bir fiil kullanmıştım ama sonradan sildim), acaba o havlular kaç derecede yıkanıyor, evden havlu mu götürsem emin olmak için gibi düşünceler sarıyor beynimi. Sonra minderlere terli terli yatan onlarca kişinin ardından o mindere yatmak falan. Ya ben titiz bir insan değildim, ne oldu bana? Herşey batıyor bu salonda. Neyse, alışırım, görmezden gelirim, takarım bir at gözlüğü otururum.

Bu arada dün kartlarımızı kart dosyalarından alırken bir kadın yanımıza geldi. Aramızda şöyle bir diyalog geçti/geçmiş.

Kadın: Görevli misiniz? (kadın bunu sevgilime söylüyor, ben bana söylüyor sanıyorum)
Ben: İyiyiz, siz.
Kadın: Siz görevli misiniz? (bunu da bana soruyor)
Ben: Sağolun, teşekkürler.

Sevgili: Görevli sandı bizi.
Ben: Niye hatrımızı sordu?
Sevgili: Görevli misiniz dedi.
Ben: Aaa, ben de nasılsınız diye duydum, seni tanıyan biri sandım.

Böyle de leylayım, açlıktan beyne kan pompalanmıyor, kulakların delikleri kapandı, mide zaten gurul gurul :)

7 yorum:

malumafatrus dedi ki...

hislerime tercüman olmuşsun ne diyeyim. Kaldı ki ben bu tecrübenin daha soft halini yatılı okulda yaşamıştım ama bu şeffaflık hali bana hala çok ağır geliyor. Hani derler ya kadın vücudu estetiktir falan filan. Yok arkadaşım değil. nefret ediyorum oramda buramda göğüs görmekten. Onlar normalken, onlara baktığım için utanan benim anormal olmasına da itiraz ediyorum.

Ben twitter kullandığım, blog yazdığım için teşhirciysem bu ablalar ne onu da bilmiyorum.

kusburnu dedi ki...

valla benim soft başka bir deneyimim de yok, ani şok yaşattı bu durum bende :)
of ki ne off..

Fery... dedi ki...

bence kimse bu kadar rahat olmasın ya, 10 senedir birlikte yaşadığım insanın vücudunu görmedim ben... güzel olan da budur bence...

malumafatrus dedi ki...

ve kusburnu spam yorum'la tanışır:) Belki sen de bu sebeple bir blogun olduğunu hatırlarsın sayın kusburnu...

kusburnu dedi ki...

spam yorumu silmek için güç bela buldum bu yazıyı ama spam yorum uçup gitmiş. nasıl oldu bu yaw?
blogum da çok güzelmiş, amma güzel şeyler yazmışım maşallah bana.. yine mi yazmaya başlasam.. hayatımın bir anlamı olur mu belki.. evet evet 2013'te yeniden yazmaya başlayayım.. kisses..

Adsız dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
Adsız dedi ki...

Hello! This is κind of off topic but I need some advіce from an eѕtablishеԁ blog.

Is it haгd to ѕet up yοur οwn blog?
I'm not very techincal but I can figure things out pretty fast. I'm thіnking about creating mу own but
ӏ'm not sure where to start. Do you have any tips or suggestions? Thanks

My site: SEOPressor V5
My site - seopressor version5