8 Eylül 2010 Çarşamba

Bayram, arefe, ve daha başka şeyler

Bugün arefe ya da arife, bunun doğrusunu hiçbir zaman öğrenemedim, artık merak da etmiyorum. Her neyse adı, bugün yarım gün, gün tam gün gerçi de biz yarısında çalışıcaz, yarısında da tatil yapıcaz. Peki bu mantıksızlık neden? Yani 4 saat çalışmak için - ki çalışan birini görürseniz bana da haber verin - 1 saat gidiş, 1 saat dönüş olmak üzere 6 saati heba etmek neden?
Aha ben mesela, gelmişim burda sabahın köründe blog yazıyorum. Misal sistem yavaşlamış sorabileceğim kimse yok, çünkü herkes yarım gün izin aldı. Yap şunu komple tatil, ne sen uğraş, ne biz uğraşalım.
Benim de parmaklarımı yorma sabah sabah :)

Neyse, bu vesileyle herkesin bayramını kutlarım. Çok şeker yemeyin, midenizi bozmayın. Favori tatlılarım bu bayram da, her bayram olduğu gibi, kadayıf, revani ve şekerpare. Hamur ve şerbetli, evet!

5 yorum:

Aslısın dedi ki...

Evet yahu evet! Ben şanslıydım ve gitmedim işe ama. Şu yapılmış olsun diye yapılan her türlü işe gerçekten karşıyım! İyi bayramlar ve çabuk geçecek mesai saatleri sana.

kusburnu dedi ki...

Teşekkür ederim, yarıdan çoğu bitti bile :)

Fery... dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Fery... dedi ki...

ben de bugünü izin alanlardanım, Ereğli'de anne baba yanında yeğenlerle bir bayram beni beklemekte :) şimdiden iyi bayramlar efendim :)

malumafatrus dedi ki...

ben de bu yüzden mesela, sanki resmi tatil değil de idari tatil gibi bayram uygulaması atan IK'mıza "bir sefer de şu arefe gününü tatil yapın yahu" diye cevap yazmak istiyorum.

Ama o yarım günlerde üst düzey yöneticilerin yaklaşık %90'ı ofiste olmadığından, kimse de biz garibanları düşünmez, olan 40 yıllık hatrı olan senelik iznimize olur.