22 Nisan 2009 Çarşamba

başkasının işini yapan insanlar


Ben onlardan biriyim, yanımda biri daha var onlardan ve bir kişi daha tanıyorum bir üst katta, o da böyle bir insancık. İyi niyetle, sırf işler yürüsün diye aslında üstüme vazife olmayan işleri yapmamın tek sebebi işlerin yürümesi mi bilmiyorum. Bunun ameleliğinin yanısıra verdiği bir haz da var mı acaba? Bence yok, bilakis insan kendini enayi gibi hissediyor. Üstelik yerine işini yaptığın kişi en ufak bir mahcubiyet duymadan hayatına devam ediyorsa daha beter. Bir de ukalalık taslıyorsa, en süperi o işte.

Ben burda hem analistlik yapıyorum, hem geliştirmecilere yardımcı oluyorum, hem raporcusuna fikir veriyorum, hem diğer modüllerle haşır neşir oluyorum. Oysa diğer modüllerde çalışan insanlar sadece kendi modüllerinden ibaret görüyorlar hayatı. Bir mizan kelimesi geçti diyelim ki cümle içinde hemen bizim numaramızı veriyorlar. Veya fatura oluştu bir işlem sonucunda, işlemin tüm geçmişi onların tarafta gerçekleşiyor olsa da son noktada ucu muhasebeye dokunuyor ya, tüm sorumluluk bizim demektir. Bu da ister istemez bir reddedememe hali yaratıyor insanda. Her gelene kollarını açıp koynuna sokmak kaçınılmaz bir son oluyor.


Oysa ki ben de çok isterdim huysuz ve hırçın bir insan olmayı. Sert mizacımdan ötürü insanların yanıma desturla yaklaşmasını. Birşey isteyeceklerinde eğilip bükülmelerini. Ama hem yaş itibariyle hem de niyet itibariyle hiç öyle şeyler yaşanmıyor. Zorba olmak isterdim demiyorum ama bu kadar iyi niyet de bu lanet iş hayatında fazla demek istiyorum. Benim emeğim de değerli kardeşim diyebilmeli insan!
not: resimdeki Z zorro'nun değil, zorba'nın Z'si olarak düşünülürse bir anlam içerir, aksi taktirde bir hiçtir.


1 yorum:

malumafatrus dedi ki...

merhaba ben yazıda bahsei geçen üst kattaki. Ve itiraf ediyorum ben süper bir enayiyim. İnsanlara hayır diyemememin yanında, insanların baştan savma iş yapmasına da katlanamıyorum. Ve bence bir iş söylendiği anda yapılması gerektiğinden, görevi bu değilmişçesine keyfim gelince yaparım tarzındaki insancıklara da hissiyatlarımı sunmak istiyorum.