13 Ekim 2011 Perşembe

müzik...

Eskiden, bundan 7 yıl önce, çalıştığım işten çok sıkıldığım bir dönemde, ne yapmak istiyorum ben diye düşündüğümde kendime ilk defa bir cevap bulmuştum. Cevabım ben müzik dinlemek istiyorum idi. İş olarak. Ama ne dinlediğim müzikle ilgili bir eleştiri yazmak, ne puanlamak, ne yorumlamak istiyordum. Tek işim müzik dinlemek olacaktı ve bir takım saftorikler de bana sırf müzik dinliyorum diye para vereceklerdi. Nasıl bunalmışsam o dönem böyle birilerinin varlığına inanmıştım. Şimdi yine ara ara ideal işim ne ki benim diye düşündüğümde bu geliyor aklıma. Müzik dinlemek ne güzel birşeydir... İnsan heralde bunun kıymetini en iyi dinleyemediği, dinlemesinin engellendiği dönemlerde anlar.. Şimdi işyerinde, muhteşem senhayzır kulaklıklarımla öyle bir soyutlanıp müzik dinliyorum ki.. Yok böyle bir keyif..

Bazen dalıyorum, aa bir bakıyorum hiçbirşey yapmamışım, kendimi sadece müziğe kaptırmışım gitmişim. Tamam tamam, çok nadiren olabiliyor bu ama birkaç kere oldu sonuçta..

Bu hafta bir türlü bitmek bilmedi. Yarın akşam havalarda olacağım, bu saatlerde de inmiş olacağım ve hatta belki de sevgiliye sarılıyor olurum, kim bilir..

Geçen gün guguk kuşu diye türkçeye çevrilen filmi izledim. Acıttı.. Adamın enerjisine hayran kaldım, özendim..

Biraz birşeyler okumaca..

4 yorum:

malumafatrus dedi ki...

taze sikilmiş ruhum, bayatlamiş bahanelerim
cilekli dondurma ile televizyon seyrederim
derken bir film başlar, icinde kendimi ararim
kahramanlari herkes sever, bense siradan bir adamim
en heyecanli yerinde filmin, telefon calar, sevgilimdir
merak ettigi tek $ey ozleyip ozlemedigimdir
yine de keyifli bir gun..

acaba bu şarkıyı daha önce kaç kere dinledim. Ama bu sabah dinlerken bir acayip geldi bana. Keyfim yoktu, bugün de zaten o keyif bana geri gelmezdi. Belki de bu yüzden, belki sıradan olmayı kabullenme sürecimden daha etkilendim sözlerden.
Kulaklar, bulunduğumuz çevreyi düşününce hayatımızın kurtarıcısı. dünyanın en anlamsız seslerinin (mide bulandırıcı da diyebilirim) olduğu bir ortamda, dünyadan 1 anlığına bile soyutlanmama sebep olan müzik de, kulaklık da, kulaklığı alan kusburnu da candır, bunu bilir bunu söylerim.

kusburnu dedi ki...

bu şarkı bana da zaman zaman dokunuyor.. ama bu aralar favorim sakin - denek hayatım.. hatta sakin'in her türlüsü.. seninle garaj istanbul'a gittiğimiz için de çok memnunum.. ne zaman dinlesem o gün geliyor aklıma..
bu işe derin katkılarından ötürü zeminkat komşumuzu da anmamak olmaz. :)

varol döken dedi ki...

hadi bir güzel şarkı önerisi de benden gelsin:

http://www.youtube.com/watch?v=8UVNT4wvIGY

bu arada benim ne işim var zeminkatta ya!

kusburnu dedi ki...

çok güzelmiş gerçekten, paylaşım için teşekkürler komşu..