12 Eylül 2010 Pazar

bir bayramın anatomisi

Oldum olası ramazan ayını da bayramını da sevemedim. Ramazan ayını sevmeme nedenlerim bende saklı kalsın - az çok tahmin edilebilir şeyler zaten - bayramı neden sevmediğimden bahsedeyim. Bayramlarda tipik davranan bir aile bizimkisi. Nedir yani? Aile büyüklerine gidilir. Yemekler yenir, tatlılar yenir. Sonra başka aile büyüklerine gidilir. Çekirdek denebilecek kıvamda bir aile olduğumuzdan da bu merasimler çoğunlukla bir günle sınırlı kalır.
Evlendikten sonra benim için ikinci ve üçüncü gün bu ev gezmelerinin devam etmesi sözkonusu bile olmadığından bayram benim için bir gün külfet, kalan günler tatil demektir. Babaannem annemlerle yaşadığından, amcamlar da onu görmek için annemlere gittiğinden, ilk gün annemlere gidilir ve baba tarafındaki aile büyükleri görülmüş olunur. Mütemadiyen yemek yemek hadisesine fazla girmeyeceğim. Sonrasında olaylı/olaysız bir şekilde (olaylı çünkü köprü trafiği bayrama küfrettirecek derecede yoğundur her daim) anneanneme gidilir. Teyzemler de orada olduğundan ailenin anne tarafı büyükleri de aradan çıkartılmış olur. Buradaki yemek kısmına da hiç değinmesem daha iyi. Bayramın ilk günü acıkma hissiyatını unutuyorum ben şahsen.  Durmadan yiyelim modu geçerli olduğundan sesimizi çıkarmadan çatalı ağzımıza sokuyoruz. Sonuç? Göbek!

Yazacak pekçok lafım birikti, nitekim yazıya başlayalı 1,5 saat oldu, araya giren kişilerden ötürü dağıldı aklım ve de fikrim. İyisi mi kıyafetsel temizlik yapıp yollara döküleyim. Sonra devam ederim bir gün elbet!

6 yorum:

Adsız dedi ki...

Ben almanyadan sevgi, gercekten cok guzel bir blog, eger twitter veya facebook sayfasi varsa hemen
ekliycegim.

Adsız dedi ki...

sevincinizi kursağınızda bırakmak istemezdim fekat, almanya'dan sevgi yalancıdır, reklamdır, sıpamdır.
imza: almanya'dan gelen yorumları araştırma ve gerçekliğini ortaya çıkarma vakfı genel başkan yardımcısı hüseyin şevki topuz.

malumafatrus dedi ki...

benim anlamadığım sevginin adsız linksiz ve ruhsuz:) yorumu nasıl reklam amaçlı olduğu. Gizli bir Almanya reklamı mı yoksa gizli bir sevgi reklamı mı var commentte?

Bence kelime doğrulama methoduna mecburen geçiş yapıp, spamcilerin kalbini biraz kıralım.

Adsız dedi ki...

öncelikle vakfımızın net açıklamasını ka'le almayan değerli takipçileri eshefle kınıyorum.

aynı sevgi'nin aynı komentle(!), bizim vakfın uyduruk biloğuna da aynı yorumu(hah) yaptığını siz değerli vatandaşlara bildiririm.

büyüksün sevgi.

malumafatrus dedi ki...

değerli nedense, ne kadar ulvi bir amacınız varmış böyle.derneğinizin önemli faaliyetlerini umursamaya an itibariyle başladığımı belirtmek isterim.

bu vesileyle kaile almanın da ka'le almak olarak yazıldığını öğrendim ki, vizyonuma vizyon katmış oldunuz..

Adsız dedi ki...

dalga geçiyorsanız sevindim değerli m.